Fiets in trein

In onze treinen mag je buiten de spits en met een geldig vervoerbewijs een (elektrische) fiets meenemen. Dat wil zeggen op werkdagen voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur en na 18.30 uur. Vouwfietsen zijn een uitzondering op de regel. Als je deze inklapt mag deze (zonder vervoerbewijs) gratis mee. Ook tijdens de spitsuren. 

Op feestdagen en in de maanden juli en augustus kun je de hele dag je fiets meenemen in de trein. Voor een fiets is een Dagkaart Fiets nodig. Deze kunt u aanschaffen via de kaartautomaat en de webshop van NS. 

Gebruik je een aangepaste fiets als hulpmiddel, welke je door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning is verstrekt, dan is het toegestaan om je fiets buiten de spits gratis in onze treinen te vervoeren. De fiets mag niet groter zijn dan 150 cm lang en 75 cm breed.

Fietsen moeten geplaatst worden in het speciale fietsgedeelte in de trein. Bij ruimtegebrek kan je gevraagd worden de volgende trein te nemen. Voor, tijdens en na de reis ben je zelf verantwoordelijk voor je fiets. Fietsen met een verbrandingsmotor mogen om veiligheidsredenen niet meegenomen worden in de trein.

Was dit artikel nuttig?

Stel een vraag via het contactformulier

Contactformulier