Ticket kopen

Om een ticket te kopen dien je eerst een reis te plannen. Op dit moment kun je nog geen dagkaarten of andere kaartsoorten aanschaffen. Je kunt op dit moment tickets in de RRReis app aanschaffen voor de treinreizen van NS en busritten van RRReis, Syntus Utrecht, Twents en Arriva.

 1. Plan eerst een reis naar je gewenste locatie.
 2. Vul je vertrektijd en eventuele voorkeuren in.
 3. Vervolgens kies je de rit die jou het beste uitkomt, hier zie je de prijs ook al verschijnen.RRReis-ticket-ritkeuze.PNG
 4. Klopt je reis druk dan op 'Koop ticket':
  RRReis-ticket-kooptickets.png
 5. De-selecteer eventueel de tickets die je niet wil kopen en druk op 'volgende'
  RRReis-ticket-keuze-tickets.jpeg
 6. Je belandt in het controle scherm, controleer of al je gegevens kloppen. Kies bij 'Selecteer betaalmethode' voor 'Vooraf betalen'. Ga na het lezen van de voorwaarden akkoord en druk op 'Bevestigen en betalen'
  RRReis-ticket-bevestigenbetalen.PNG
 7. Bevestig met 'Ja' dat je zeker weet dat je deze tickets wil bestellen en je wordt doorgestuurd naar de betaalpagina. Rond je betaling af in de browser die wordt geopend.
 8. Als de betaling succesvol is afgerond kom je weer in de RRReis app. Hier beland je direct bij de reisgegevens waarvoor je ticket is gekocht. Druk op 'Toon ticket' om het ticket te bekijken.
  RRReis-ticket-tonen.PNG
 9. Een kwartier voor vertrek van de rit is het ticket geldig. Als je de bus instapt toon je deze kleurcode op het ticket aan de buschauffeur. De QR code onderaan hoef je niets mee te doen, tenzij een controleur in de bus hierom vraagt.
  RRReis-ticket-geldig1.PNG
 10. Tickets voor de trein zien er net iets anders uit. Deze QR code gebruik je om de poortjes te openen op de stations. Dit is tevens ook je vervoerbewijs inclusief het onderstaande ticket bewijs als je verder scrollt.
  trein_ticket_RRReis_app.PNGe
 
Let op! Om je ticket te gebruiken heb je altijd een internet verbinding nodig.
Was dit artikel nuttig?

Geen antwoord op je vraag gevonden?

Stel een vraag via het contactformulier

Contact formulier

24/7 bereikbaar

Bel 085 - 2085 212

(Gesprekskosten tegen
regulier tarief)