Boete / voorlopig proces-verbaal

Tijdens de controle van je reis met het openbaar vervoer kon je geen geldig vervoerbewijs tonen. Hiervoor heb je een zogeheten uitstel van betaling gekregen, de formele benaming voor een boete. Op basis van artikel 70 Wet personenvervoer 2000 (http://wetten.overheid.nl/BWBR0011470/2018-02-17#HoofdstukIV) is het namelijk verboden gebruik te maken van het openbaar vervoer zonder een hiervoor geldig vervoerbewijs.

Wat nu

Het belangrijkste is dat je zo snel mogelijk het bedrag dat op de bon staat voldoet om zo verdere verhogingen te voorkomen. Betalen kan tegenwoordig heel eenvoudig en snel! Ga direct naar www.ovuvb.nl en betaal daar met iDeal onder vermelding van je boetenummer. Hou deze dus altijd bij de hand.

Ik kan niet via iDeal betalen

Als je om welke reden dan ook niet via iDeal kan betalen, dan kan je als alternatief ook de boete contant betalen in de servicewinkel op busstation Apeldoorn. Het is bij een contante betaling wel zo dat je daarna geen bezwaar meer in kan dienen. Heb je een overige vraag, vul dan het contactformulier in welke ook onderaan dit artikel staat. Kies bij subcategorie voor 'betaling van een boete' en geef in de beschrijving aan wat het probleem is.

Bezwaar

Ben je het niet eens met het voorlopig proces-verbaal, dan kun je bezwaar indienen. Voordat je bezwaar inhoudelijk in behandeling wordt genomen dien je deze wel eerst te betalen. De behandelaar zal dit controleren bij het ontvangen van het bezwaar.

Was dit artikel nuttig?

Geen antwoord op je vraag gevonden?

Stel een vraag via het contactformulier

Contactformulier