Hoe betaal ik voor mijn kinderen met OVpay?

 

Kinderen t/m 3 jaar

Reis je met kinderen onder de 4 jaar dan hebben zij geen OV-chipkaart nodig.
Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis met de bus, trein en haltetaxi.

 

Kinderen van 4 t/m 11 jaar

Is jouw kind tussen de 4 t/m 11 jaar en reis je regelmatig met de trein, dan is het KidsVrij abonnement de beste keuze. Je kunt Kids Vrij gratis bestellen als je kind een eigen OV-chipkaart heeft. Geef OV-chipkaart? Dan kun je deze  voor € 7,50 kopen tijdens jouw bestelling van Kids Vrij. Met een Kids Vrij abonnement kinderen van 4 t/m 11 jaar onbeperkt gratis met je mee reizen in alle treinen in Nederland. Tijdens de spitsuren, in de daluren en in het weekend. Met een KidsVrij abonnement reist jouw kind In de bus op saldo met 34% korting op de reis. Denk er daarbij wel aan dat er saldo op de OV-chipkaart met het KidsVrij abonnement van je kind staat. 

Heeft jouw kind geen KidsVrij abonnement om te reizen in de trein en de bus?

  • Koop dan een Railrunner kaartje voor het reizen met de in de kaartautomaat op het station.
  • Als jouw kind een eigen bankpas heeft dan kan jouw kind hiermee in- en uitchecken op het station en in de bus (.OVpay). Jouw kind betaalt dan het reguliere tarief (OV-chipkaart tarief zonder leeftijdskorting).
  • Kinderen tussen de 4 t/m 11 jaar kunnen in de bus ook gebruikmaken van het Kidskaartje wat recht geeft op 1,5 uur reizen. Met een Kidskaart kun je overstappen op een andere bus. Het Kidskaartje is te koop bij de chauffeur in de bussen van vervoerders in Gelderland, Overijssel en Flevoland, met uitzondering van Almere.


Reis je met kinderen t/m 11 jaar in de haltetaxi. Dan kunnen zij gratis mee.

 

Kinderen van 12 jaar en ouder

Tegenwoordig kun je eenvoudig in-en uitchecken met jouw contactloze bankpas of creditcard. Handig als jouw kind af en toe met het openbaar vervoer reist. Kinderen die zelf een bankpas hebben, kunnen die gebruiken. Zij betalen dan wel het hetzelfde tarief als met een anonieme OV-chipkaart of een persoonlijke OV-chipkaart zonder leeftijdskorting of zonder abonnement.

Reist jouw kind vaker met een openbaar vervoer dan is het goedkoper om een abonnement af te sluiten.
Klik hier voor een overzicht van de abonnementen. Voor een abonnement is een persoonlijke OV-chipkaart nodig. 

Via de  van de NS kun je een persoonlijke OV-chipkaart voor jouw kind aanschaffen voor € 7,50. Je hebt dan een digitale pasfoto nodig van jouw kind (dat mag ook een uitsnede zijn van een vakantiefoto, als het gezicht maar herkenbaar is).

 

 

Was dit artikel nuttig?

Geen antwoord op je vraag gevonden?

Stel een vraag via het contactformulier

Contactformulier